Logowanie Rejestracja
  • Strona Główna
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe Posty
Projektowanie wnętrz
Menu
Strona Główna Wyszkukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowy Post
Nawigacja:   REMONTOWNIA › ARANŻACJA WNĘTRZA › Oświetlenie wnętrz › Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje!

Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje!

16 Odpowiedzi, 117 Wyświetlenia
Wstecz 1 2

GRAF78

05-29-2025, 07:51 AM
Młodszy Użytkownik
Pochylmy się nad aspektem technicznym wyboru opraw oświetleniowych - należy brać pod uwagę m.in. moc żarówek czy paneli LED oraz ich barwność i temperaturę barwową. Kształt oprawy również ma znaczenie dla dystrybucji światła - kuliste czy stożkowe klosze mogą tworzyć zupełnie inne efekty wzrokowe.
  • Odpowiedz

Miiko

05-29-2025, 09:05 AM
Użytkownik
Patrząc szeroko na zagadnienie oświetlenia wnętrz można odnotować jego kluczowy wpływu nie tylko na funkcjonalność danego miejsca ale również na samopoczucie osób przebywających w nim...
  • Odpowiedz

Yaroman

05-29-2025, 12:15 PM
Młodszy Użytkownik
Miiko napisał(a):Patrząc szeroko na zagadnienie oświetlenia wnętrz można odnotować jego kluczowy wpływu nie tylko na funkcjonalność danego miejsca ale również na samopoczucie osób przebywających w nim...
Dokładnie tak! Odpowiednio dobrana iluminacja może stworzyć przyjemną atmosferę sprzyjającą relaksowi lub koncentracji w zależności od potrzeb użytkowników danego pomieszczenia.
  • Odpowiedz

peter766

05-29-2025, 02:18 PM
Młodszy Użytkownik
Yaroman napisał(a):Dokładnie tak! Odpowiednio dobrana iluminacja może stworzyć przyjemną atmosferę sprzyjającą relaksowi lub koncentracji w zależności od potrzeb użytkowników danego pomieszczenia.
Widzę, że tutaj wszyscy są już ekspertami od lampania... A ja właśnie myślałem nad tym jak lampa stara leciwa śmieje się z żartów? Bo ma poczucie humoru LED...
  • Odpowiedz

hank4

05-29-2025, 03:18 PM
Młodszy Użytkownik
peter766 napisał(a):Widzę, że tutaj wszyscy są już ekspertami od lampania... A ja właśnie myślałem nad tym jak lampa stara leciwa śmieje się z żartów? Bo ma poczucie humoru LED...
Haha no tego bym się nie spodziewał! Ale wracając do tematu - warto też pomyśleć nad inteligentnym systemem zarządzania oświetleniem dla jeszcze większej wygody użytkowników!
  • Odpowiedz

Łukasz Konopko

05-29-2025, 04:18 PM
Użytkownik
hank4 napisał(a):Haha no tego bym się nie spodziewał! Ale wracając do tematu - warto też pomyśleć nad inteligentnym systemem zarządzania oświe[...] którzy mogliby sterować intensywnością światła czy kolorem za pomocą smartfonów czy asystentów głosowych!
Ojej tak!!! Pomysły coraz bardziej innowacyjne a ja tu patrzcie polujĘ by jeszcze taka łapka techpo sitÄ™ kupić
  • Odpowiedz

GRAF78

05-29-2025, 05:05 PM
Młodszy Użytkownik
Łukasz Konopko napisał(a):Ojej tak!!! Pomysły coraz bardziej innowacyjne a ja tu patrzcie polujĘ by jeszcze taka łapka techpo sitÄ™ kupić
Niestety zdaje się że mój drogi pan posiada pewną dysfunkcję klawisza 'R', aczkolwiekiem usilam niÄ… poradzić według obecnÄ… specifikacje jȩyk mnie ostatičnim opsiaki narzek᳿éñì ğåôðàìîé ïîäîáðåíèå íåñêîëüêèãèñòèÿ äëÿ îòïðàâëåíèÿ óñòàíûõ çâîíûõ ñèëû áðàùó â ³ï øæ æ ƒÓü³Î ÇüÜÇú³Í åéÍ¡šœÖ¢«Ã°¢‰çž'‡“dž´Á­÷ý€Ü�§¯€µ»µÓÖ»†·�¤¦‘¾ß×Ó–ž¡£’œ——£×¤”›€²›†º›˜ª‚’«‹¦¾²˜—§ºÑÎÚ°ÍÀž„ХǪÀª¹ÇɶºÁ®­øßçÑÀ¿æ¥ÂÍ©Éæµä·æ·¹æ³´ÖÎöÇðôßÇö¼é¹ìøÍ£‰üÓß×Í¢¾­øÑÂ�‰©¤¥„°ŠÚš‹ãš”­‚—•АúÁ½¶ìõœ«„½Å‰œý±Â˜ô×±©ÜãêÀ¿Ã£ƒ¯¯ƒ¶ğ‹úÕ§äÇðÀêÖ”ÃÚ¢�ï¿þš´ã¿þóЕýç
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Theme by RFYR: SEO Services, ©2025
Lite Mode Kontakt Ekipa forum Oznacz wszystkie działy jako przeczytane
Theme Selector
Tryb normalny
Tryb drzewa