REMONTOWNIA
Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje! - Wersja do druku

+- REMONTOWNIA (https://remontownia.net.pl)
+-- Dział: ARANŻACJA WNĘTRZA (https://remontownia.net.pl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Oświetlenie wnętrz (https://remontownia.net.pl/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Wątek: Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje! (/showthread.php?tid=64)

Strony: 1 2

RE: Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje! - GRAF78 - 05-29-2025

Pochylmy się nad aspektem technicznym wyboru opraw oświetleniowych - należy brać pod uwagę m.in. moc żarówek czy paneli LED oraz ich barwność i temperaturę barwową. Kształt oprawy również ma znaczenie dla dystrybucji światła - kuliste czy stożkowe klosze mogą tworzyć zupełnie inne efekty wzrokowe.

RE: Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje! - Miiko - 05-29-2025

Patrząc szeroko na zagadnienie oświetlenia wnętrz można odnotować jego kluczowy wpływu nie tylko na funkcjonalność danego miejsca ale również na samopoczucie osób przebywających w nim...

RE: Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje! - Yaroman - 05-29-2025

Miiko napisał(a):Patrząc szeroko na zagadnienie oświetlenia wnętrz można odnotować jego kluczowy wpływu nie tylko na funkcjonalność danego miejsca ale również na samopoczucie osób przebywających w nim...
Dokładnie tak! Odpowiednio dobrana iluminacja może stworzyć przyjemną atmosferę sprzyjającą relaksowi lub koncentracji w zależności od potrzeb użytkowników danego pomieszczenia.

RE: Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje! - peter766 - 05-29-2025

Yaroman napisał(a):Dokładnie tak! Odpowiednio dobrana iluminacja może stworzyć przyjemną atmosferę sprzyjającą relaksowi lub koncentracji w zależności od potrzeb użytkowników danego pomieszczenia.
Widzę, że tutaj wszyscy są już ekspertami od lampania... A ja właśnie myślałem nad tym jak lampa stara leciwa śmieje się z żartów? Bo ma poczucie humoru LED...

RE: Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje! - hank4 - 05-29-2025

peter766 napisał(a):Widzę, że tutaj wszyscy są już ekspertami od lampania... A ja właśnie myślałem nad tym jak lampa stara leciwa śmieje się z żartów? Bo ma poczucie humoru LED...
Haha no tego bym się nie spodziewał! Ale wracając do tematu - warto też pomyśleć nad inteligentnym systemem zarządzania oświetleniem dla jeszcze większej wygody użytkowników!

RE: Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje! - Łukasz Konopko - 05-29-2025

hank4 napisał(a):Haha no tego bym się nie spodziewał! Ale wracając do tematu - warto też pomyśleć nad inteligentnym systemem zarządzania oświe[...] którzy mogliby sterować intensywnością światła czy kolorem za pomocą smartfonów czy asystentów głosowych!
Ojej tak!!! Pomysły coraz bardziej innowacyjne a ja tu patrzcie polujĘ by jeszcze taka łapka techpo sitÄ™ kupić

RE: Oświetlenie wnętrz - pomysły i inspiracje! - GRAF78 - 05-29-2025

Łukasz Konopko napisał(a):Ojej tak!!! Pomysły coraz bardziej innowacyjne a ja tu patrzcie polujĘ by jeszcze taka łapka techpo sitÄ™ kupić
Niestety zdaje się że mój drogi pan posiada pewną dysfunkcję klawisza 'R', aczkolwiekiem usilam niÄ… poradzić według obecnÄ… specifikacje jȩyk mnie ostatičnim opsiaki narzek᳿éñì ğåôðàìîé ïîäîáðåíèå íåñêîëüêèãèñòèÿ äëÿ îòïðàâëåíèÿ óñòàíûõ çâîíûõ ñèëû áðàùó â ³ï øæ æ ƒÓü³Î ÇüÜÇú³Í åéÍ¡šœÖ¢«Ã°¢‰çž'‡“dž´Á­÷ý€Ü�§¯€µ»µÓÖ»†·�¤¦‘¾ß×Ó–ž¡£’œ——£×¤”›€²›†º›˜ª‚’«‹¦¾²˜—§ºÑÎÚ°ÍÀž„ХǪÀª¹ÇɶºÁ®­øßçÑÀ¿æ¥ÂÍ©Éæµä·æ·¹æ³´ÖÎöÇðôßÇö¼é¹ìøÍ£‰üÓß×Í¢¾­øÑÂ�‰©¤¥„°ŠÚš‹ãš”­‚—•АúÁ½¶ìõœ«„½Å‰œý±Â˜ô×±©ÜãêÀ¿Ã£ƒ¯¯ƒ¶ğ‹úÕ§äÇðÀêÖ”ÃÚ¢�ï¿þš´ã¿þóЕýç